Paprikové olihně
Suroviny
- 120 g Kokosový krém
 - 750 g Olihně
 - 150 g Jogurt bílý
 - 150 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Zázvor celý
 - 2 ks Šalotka
 - 3 ks Chilli paprička
 - 2 ks Paprika červená
 - 3 ks Černý kořen
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kmín římský
 - 1 polévková lžíce Olej chilli
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Citronela
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 436.9 mg
 - Draslík 1007.9 mg
 - Vláknina 7839.5 mg
 - Vitamín A 7839.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.9 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku si vytvoříme pastu z obou olejů nakrájené šalotky, nasekaného kmínu, koriandru a šalotky, nastrouhaného zázvoru, nakrájené citronely a kořene, soli a cukru a na mírném ohni restujeme po 5 minut. Přihodíme kostičky červené papriky a opékáme dalších 5 minut. Vmícháme jogurt a přivedeme obsah woku k varu. Přidáme plátky olihní a vaříme 3 minuty. Dolijeme šťávu, vodu a přihodíme kokosový krém. Vaříme dokud se všechny ingredience nespojí.