Hamburgery
Suroviny
- 450 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Majonéza
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Žemle tuková
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1326 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 162.3 mg
 - Draslík 541.8 mg
 - Vláknina 4259.8 mg
 - Vitamín A 4259.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme v míse s 1 oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a žloutkem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                2
Z masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama 4 karbanátky. Lehce je potřeme olejem a na rozehřáté grilovací pánvi opékáme asi 3 minuty z každé strany.
 - 
                                3
Žemle rozkrojíme a nasucho krátce opečeme. Potřeme je majonézou smíchanou s hořčicí a kečupem. Na spodní poloviny žemlí položíme opečené maso a hamburgery ozdobíme zbylou cibulí nakrájenou na kroužky, omytým, na kolečka nakrájeným rajčetem a na plátky nakrájenou okurkou. Přiklopíme vrchními polovinami žemlí.
 - 
                                4
Ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
