Králičí hřbet pečený s česnekem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 381.2 mg
- Vláknina 969.5 mg
- Vitamín A 969.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli a česnek nahrubo nasekáme. Králičí hřbet osolíme a opepříme. 
- 
                                2V hlubším rendlíku orestujeme cibuli s česnekem, poté přidáme hřbet, který opečeme ze všech stran. Maso zalijeme 200 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení maso v pekáči obracíme a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zredukujeme na tuk, ten zaprášíme moukou a chvíli smažíme. Poté zašleháme 100 ml vody a provaříme. 
- 
                                3Králičí hřbet naporcujeme, vložíme do omáčky a necháme řádně prohřát. 
- 
                                4Jako přílohu volíme knedlíky a zeleninový salát. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        