Králičí hřbet na česneku s cibulí a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Králičí hřbet
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 3 špetka Pepř 4 barev
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 566.5 mg
  • Vláknina 9802.5 mg
  • Vitamín A 9802.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí hřbet odblaníme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 2 porce. Potřeme ho olejem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Troubu si předehřejemena 200°C. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme ho vývarem, pekáček zakryjeme a dáme do předehřáté trouby.

  • 2

    Očistíme cibule se stroužky česneku. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Králíka pečeme 30 minut, podlijeme ho výpekem, přidáme k němu pokrájenou zeleninu, znovu maso zakryjeme a pečeme dalších 30 minut. Během pečení maso 2-3 polijeme výpekem tak, aby se na maso dostala i cibule s česnekem. Po 30 minutách z pekáčku odložíme pokrývku, do výpeku přilijeme bílé víno, promícháme a maso dopečeme odkryté dozlatova až zlatohněda. Během té doby maso ještě několikrát polijeme vínovým výpekem.

  • 3

    Porce upečeného králíka dáme na talíře, poklademe na něj upečenou zeleninu a hned servírujeme.

Komentáře k receptu