Králičí kýta pečená s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Králičí maso
  • 50 g Cibule
  • 10 g Houby sušené
  • 15 g Olej rostlinný
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 518.2 mg
  • Vláknina 1811 mg
  • Vitamín A 1811 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme na 1 hodinu do 250 ml vody a poté doměkka uvaříme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Králičí kýtu osolíme.

  • 2

    V hlubším rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Vlijeme 150 ml vody, přidáme špetku pepře, bobkový list a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Během pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vodou.

  • 3

    Když je maso měkké, vyjmeme ho na mísu. Šťávu zredukujeme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a dobře rozmícháme s vodou z hub. Poté omáčku přecedíme, vložíme do ní maso, posekané vařené houby a chvíli dusíme.

  • 4

    Jako přílohu volíme vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu