Dušené králičí maso s vařeným květákem a hráškem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 15 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 48.1 mg
- Draslík 382.9 mg
- Vláknina 2720 mg
- Vitamín A 2720 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v 200 ml vody a necháme okapat. V jiném kastrolku vaříme 5 minut v 150 ml vody zelený hrášek, scedíme a hned prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli nahrubo posekáme, králičí maso pokrájíme na kostky. 
- 
                                2V hlubokém rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso a sůl, chvilku smažíme, poté přilijeme 250 ml vody a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v mléce a provaříme. Na závěr přidáme vařený květák s hráškem a dobře prohřejeme. 
- 
                                3Jako přílohu volíme vařené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        