Králičí maso dušené s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 140 g Králičí maso
  • 5 g Celer bulvový
  • 30 g Petržel kořen
  • 20 g Olej rostlinný
  • 20 g Mrkev kořen
  • 10 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 39.9 mg
  • Draslík 320.6 mg
  • Vláknina 1672 mg
  • Vitamín A 1672 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso z králíka vykostíme a pokrájíme na větší kostky.

  • 2

    Maso ze všech stran orestujeme v hlubším rendlíku na oleji. Poté osolíme, podlijeme 100 ml vody a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme připravenou zeleninu, případně přilijeme vodu a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přisypeme propláchnutý a okapaný hrášek a prohřejeme.

  • 3

    Jako přílohu volíme vařené brambory nebo dušenou rýži.

Komentáře k receptu