Křepelky na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1749 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 1051.2 mg
 - Vláknina 18948.5 mg
 - Vitamín A 18948.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky posekáme, jablíčka rozkrojíme, vydlabeme jádřince a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme plátky jablek a osmahneme. Jablka vyndáme a dáme zatím stranou.
 - 
                                2
Do pánve nasypeme cibuli, bylinky, orestujeme a nalijeme do pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Do pekáčku vyskládáme křepelky, pokapeme máslem, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě asi 1/2 hodiny, křepelky občas podle potřeby podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení vrátíme do pekáčku plátky jablek, přisypeme trochu jíšky a dopečeme.
 - 
                                3
Podáváme s opečeným bramborem.