Máslová rajčatová omáčka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 700 g Rajčata
  • 5 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1473 kcal
  • Sacharidy 171 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 171 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 4510.7 mg
  • Vláknina 17055 mg
  • Vitamín A 17055 mg
  • Vitamín B6 3.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 157.4 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 122.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku rozehřejeme máslo a podusíme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a asi 10minut podusíme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Nakonec přimícháme nasekanou bazalku.

  • 3

    Omáčka je vhodná k raviolám a tortellini.

Komentáře k receptu