Bramborové noky s kozí sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr kozí
  • 100 g Salám Mortadela
  • 500 g Bramborové noky
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 338.3 mg
  • Vláknina 5283.4 mg
  • Vitamín A 5283.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bramborové noky uvaříme v osolené vodě, zcedíme a necháme okapat.

  • 2

    Mezitím přivedeme k varu smetanu, vaříme dokud mírně nezhoustne, poté přidáme kozí sýr a mortadelu nakrájenou na kostičky. Na závěr přimícháme nasekané ořechy a pažitku, dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčkou zalijeme noky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu