Skřivani pečení s polentou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1797 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 24.8 mg
 - Draslík 184.8 mg
 - Vláknina 3125 mg
 - Vitamín A 3125 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Litr vody přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku, sůl, strouhaný parmezán, přidáme dvě lžíce másla a pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přilijeme olej a omyté skřivany smažíme ze všech stran dozlatova.
 - 
                                3
Ptáky přendáme do pekáčku, zalijeme kukuřičnou polentou a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Mezitím do tuku po skřivanech nalijeme víno, necháme asi z poloviny odpařit a přilijeme rajčatovou omáčku a vývar. Povaříme a necháme vyvařit na požadovanou hustotu.
 - 
                                4
Pečené skřivany s polentou naporcujeme a podáváme s rajčatovou omáčkou z pánve.