Krémový čokoládový tvarohový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tvaroh tučný
  • 130 g Čokoláda 70% kakao
  • 25 g Kakao
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Sirup malinový
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 2450 mg
  • Vitamín A 2450 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 180 st.C. Mezitím rozdrtíme v plastovém sáčku sušenky válečkem.

  • 2

    Máslo spolu se sirupem pozvolna za stálého míchání rozehřejeme, přidáme sušenky a směs nalijeme do dortové formy. Pečeme cca 15 min a poté necháme 20 min vychladnout.

  • 3

    30 g čokolády nastrouháme na hobliny a odložíme. Tvaroh s cukrem ušleháme doměkka. 50 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Kakao rozmícháme se 2 lžícemi vařící vody, tuto pastu vmícháme do rozpuštěné čokolády. Přidáme tvarohovou hmotu a nakonec zbytek nastrouhané čokolády.

  • 4

    Z poloviny množství smetany ušleháme šlehačku. Přimícháme k těstu, přeneseme na korpus a necháme 2 h uležet v chladničce. Po vyjmutí potřeme zbytkem šlehačky, dozdobíme čokoládovými hoblinami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu