Čokoládovo-pomerančový krém
Suroviny
- 200 g Čokoláda 80%
- 400 ml Džus pomerančový
- 145 ml Smetana 12% (konzumní)
- 145 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 hrst Jahody zahradní
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Likér pomerančový
- 1 polévková lžíce Marantový škrob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 28 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 36.3 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 1265.3 mg
- Vitamín A 1265.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve vymícháme dohladka škrob z maranty třtinové se 3 lžícemi pomerančového džusu. Zbytek džusu povaříme cca 1 minutu společně s cukrem a pomerančovou kůrou. Všechen cukr se musí rozpustit. 
- 
                                2Poté přidáme za stálého míchání škrobovou směs a vše necháme opět projít varem. Povaříme krátce, dokud hmota nezhoustne. 
- 
                                3Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, sejmeme ze sporáku a mícháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme likér, směs zakryjeme pečicím papírem potřeným tukem a necháme 30 min chladnout. 
- 
                                4Mezitím vyšleháme z obou druhů smetany hustou šlehačku a vychlazenou čokoládovou směs do ní opatrně vmícháme. Pěnu rozdělíme do servírovacích misek či pohárků a zakryté necháme 2 h chladit v lednici. 
- 
                                5Vyjmeme 15 minut před podáváním, dozdobíme čerstvými jahodami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        