Mandlové makrónky s bílou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 170 g Čokoláda bílá
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrnek Cukr moučkový
  • 0.25 hrnek Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 hrnek Mandle
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 114.9 mg
  • Vláknina 1997.6 mg
  • Vitamín A 1997.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 175 °C. Dva plechy hodně vymastíme.

  • 2

    Marcipán spolu s cukrem a bílky rozmixujeme na hustou, hladkou hmotu. Pomocí lžíce rozdělíme jednotlivé makrónky na plech. Každou posypeme sekanými mandlemi. Pečeme dozlatova cca 10 min, poté necháme 5 min na plechu chladnout. Seškrábneme špachtlí a necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.

  • 3

    Mezitím v malé pánvičce pozvolna přivedeme k varu smetanu, máslo a pomerančovou kůru. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a krém dohladka rozmícháme. Odstavíme, necháme cca 15 min chladnout. Krém musí zůstat roztíratelný.

  • 4

    Makrónky slepíme připraveným krémem do párů a uchováme čerstvé ve vzduchotěsné nádobě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu