Makronky - mandlové pusinky s krémem z mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 110 g Mandle
  • 60 g Mascarpone
  • 200 g Cukr moučkový
  • 25 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Potravinářská barva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Džem višňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 50.7 mg
  • Vláknina 1342 mg
  • Vitamín A 1342 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané mandle jemně nastrouháme. V míse promícháme prosátý moučkový cukr s mandlemi. Troubu předehřejeme na 140°C. Čerstvá vejce, která budou mít pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě oddělíme bílky od žloutků (ty odložíme) Ve větší míse z bílků vyšleháme tuhý sníh. Asi v polovině šlehání do bílků přimícháme moučkový cukr, který zajistí tuhost vyšlehaného sněhu. Do sněhu postupně zamícháme tuhou mandlovou směs a 1 lžičku potravinářského barviva.

  • 2

    Sáček na zdobení naplníme hotovou mandlovou směsí. Plech vyložíme pečícím papírem, na něj nastříkáme kolečka - pusinky o průměru asi 4-5cm. Pusinky pečeme 20 minut. Po upečení je necháme mírně vychladnout, pak je opatrně odloupneme z papíru a odložíme je na velký talíř.

  • 3

    V míse vyšleháme krém: k sýru mascarpone přidáme rozmixovaný višňový džem, krém vyšleháme tak, aby byl nadýchaný. Upečené pusinky rozdělíme na 2 části. 1/2 pusinek natřeme krémem a spojíme je s druhou, nenatřenou polovinou pusinek. Poklademe je do krabice, zakryjeme je a odložíme na 3-4 hodiny do lednice.

  • 4

    Tak se krásně propojí všechny chutě.

Komentáře k receptu