Klasický kapr namodro

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Celer bulvový
  • 30 g Cibule
  • 250 g Kapr obecný
  • 20 g Mrkev kořen
  • 10 g Olej olivový
  • 20 g Petržel kořen
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Nové koření celé
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 827.4 mg
  • Vláknina 15431.8 mg
  • Vitamín A 15431.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a rozpůlíme, petrželovou nať drobně posekáme, kapra omyjeme a rozdělíme na porce.

  • 2

    V hlubším kastrolu smícháme ocet s vodou, přidáme zeleninu, koření, sůl a svaříme. Do horkého vývaru vložíme porce kapra a vaříme probubláváním zhruba deset minut.

  • 3

    Hotové porce vyjmeme z vývaru, vložíme na nahřáté talíře, podlijeme lžící vývaru, kapra zakápneme olivovým olejem, posypeme petrželovou natí a zdobíme plátkem citronu. Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře k receptu