Guláš z kapřích filetů s kuřecí šunkou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.5 kostka Masox
  • 60 g Cibule
  • 30 g Hrášek mražený
  • 240 g Kapr obecný
  • 20 g Kečup
  • 20 g Šunka kuřecí Velkopavlovická
  • 20 g Olej rostlinný
  • 5 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 474.4 mg
  • Vláknina 2548.3 mg
  • Vitamín A 2548.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku a cibuli nakrájíme na kostičky. Kapra očistíme, stáhneme z kůže, vyfiletujeme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a nakrájíme na větší kousky. Rybu necháme pod fólií v misce zhruba 1 hodinu v chladničce. V 250 ml vody uvaříme 1/2 kostky masoxu.

  • 2

    Rybí maso vyndáme, osušíme, poprášíme moukou a na polovině rozpáleného oleje na pánvi osmažíme, poté maso přeložíme na mísu. Na druhé polovině oleje osmažíme cibuli, poté přidáme šunku, na závěr mletou papriku, mražený hrášek, kečup a hovězí vývar. Necháme na mírném plameni dusit asi 15 minut, poté vložíme rybu a ještě asi 10 minut dusíme.

  • 3

    Jako přílohu volíme šťouchané brambory.

Komentáře k receptu