Roštěná na roštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1388 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 109.4 mg
  • Draslík 503 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme.

  • 2

    Do tuku od opékání přidáme máslo, necháme rozpustit, zalijeme vývarem, povaříme a přisolíme.

  • 3

    Nakonec šťávu procedíme hustým cedníkem a krátce povaříme, až se odděluje na povrchu tuk od šťávy.

Komentáře k receptu