Pravá čokoládová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 161.8 mg
 - Draslík 67.8 mg
 - Vláknina 861.5 mg
 - Vitamín A 861.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 180 stupňů předhřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr a mícháme, dokud není směs krémová a hustá. Přimícháme čokoládu a mouku smíchanou s kakaovým práškem.
 - 
                                2
Šleháme bílky, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky, poté přidáme k čokoládovému těstu. Těsto vlijeme do vymazané a pečícím papírem vyložené formy na roládu. Pečeme 15 minut, dokud nezačne tuhnout. Poté vyklopíme na vlhkou utěrku posypanou krystalovým cukrem a srolujeme. Dáme stranou a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Připravíme si náplň. Do malého kastrůlku dáme čokoládu a smetanu a na mírném ohni vaříme, dokud čokoláda nezměkne a nespojí se se smetanou. Přivedeme k varu, odstavíme a dáme stranou, aby náplň vychladla. Jakmile vychladne, vlijeme do misky ponořené do ledu a šleháme, dokud není krémová a hustá.
 - 
                                4
Poté rozbalíme roládu, namažeme náplní a znovu srolujeme. Podáváme nakrájenou na plátky.