Makrela s kapary
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1623 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 264 mg
- Vláknina 3840 mg
- Vitamín A 3840 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z makrely použijeme jen filety, které vložíme do vroucího rybího vývaru a 20 minut povaříme doměkka. Filety zcedíme a necháme vychladnout. 
- 
                                2Do majonézy přimícháme smetanu, sůl, kapary a posekanou petrželku. Necháme chvilku odležet. 
- 
                                3Filety z makrely upravíme na talíře, ozdobíme kroužky cibule a zalijeme ochucenou majonézou. 
- 
                                4Podáváme chlazené s bílým pečivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        