Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1053.7 mg
  • Vláknina 3954.8 mg
  • Vitamín A 3954.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm, společně s rozmačkaným česnekem, jehněčí kotlety z obou stran. Cca 2-3 min dohněda. Podlijeme vínem a 2 min podusíme.

  • 3

    Mezitím rozmícháme rajčatový protlak s hovězím vývarem a přilijeme k masu. Přidáme nahrubo nasekaný rozmarýn, černé olivy a dochutíme pepřem. Vše přemístíme do zapékací mísy a pečeme 30-40 min. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu