Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a pomerančů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 180 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 5 ks Ančovičky konzervované
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2445 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 148 g
  • Sodík 9333 mg
  • Bílkoviny 217 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 719.3 mg
  • Draslík 4605 mg
  • Vláknina 22887.6 mg
  • Vitamín A 22887.6 mg
  • Vitamín B6 3.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 281.8 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety potřeme olejem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na nepřilnavé pánvi.

  • 2

    Přendáme do zapékací nádoby nebo pekáče, vymazaného olejem. Smícháme suroviny na omáčku: nastrouhané kůry z pomeranče a citronu, olivy, pomerančová a citrónová šťáva, prolisovaný česnek a nasekaná filátka ančoviček.

  • 3

    Zalijeme připravené kotlety a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15-20 minut. Podlíváme výpekem. Podáváme posypané bylinkami, jako přílohu podáváme květákové pyré.

Komentáře k receptu