Thajské rybí špízy s okurkovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 455 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 12 ks Citronela
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 103.4 mg
  • Draslík 722.3 mg
  • Vláknina 719 mg
  • Vitamín A 719 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme na salát okurku s octem, chilli papričkou, cukrem, 4 lžícemi studené vody a šalotkou. Mísu zakryjeme a dáme do lednice.

  • 2

    V elektrickém mixéru rozmixujeme koriandr a jarní cibulku. Přisypeme nakrájené maso na kostičky, přidáme sůl, kari pastu a limetkovou šťávu, vše rozmixujeme. Přidáme vaječný bílek a mixujeme, dokud směs neztuhne.

  • 3

    Rybí směs rozdělíme na 12 dílků, kterými obalíme stébla citronely, aby připomínala tvarem párek. Rozpálíme gril a grilujeme rybí tyčinky na malém množství oleje cca 6 minut. Obrátíme je jednou, dáváme pozor, aby byly opečeny ze všech stran dozlatova. Špízy podáváme s okurkovým salátem.

Komentáře k receptu