Kukuřičná nádivka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 329.1 mg
  • Vláknina 14973.8 mg
  • Vitamín A 14973.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kukuřičný nebo celozrnný chléb nakrájíme na kostky a nasucho opečeme na pánvi nebo na plechu dozlatova. Necháme vychladnout a vsypeme do mísy.

  • 2

    V pánvi na 60 g másla smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou papriku asi 5 minut. Přidáme nasekaný česnek a ještě krátce smažíme.

  • 3

    Obsah pánve přesuneme ke chlebu v míse. Vmícháme nasekanou čerstvou šalvěj a podle chuti osolíme a opepříme. Vlijeme rozšlehané vejce, vývar a vše dobře promícháme.

  • 4

    Směs vložíme do máslem vymazané obdélníkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 5

    Nádivku podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu