Červený paprikový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 397 mg
  • Vláknina 6222.8 mg
  • Vitamín A 6222.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme očištěné, na pruhy nakrájené papriky a nasekaný česnek za občasného promíchání asi 5 minut.

  • 2

    Potom přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, směs přivedeme k varu, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme 12-15 minut.

  • 3

    Podušenou směs osolíme, opepříme, vmícháme nasekanou petrželku a dusíme ještě 2 minuty.

  • 4

    Papriky vyjmeme děrovanou naběračkou na servírovací mísu. Do pánve přilijeme ocet a omáčku povaříme 5-7 minut do zhoustnutí.

  • 5

    Omáčkou zalijeme papriky a salát necháme vychladnout.

  • 6

    Podáváme s grilovaným masem, opečeným toastovým chlebem nebo bagetkou.

Komentáře k receptu