Rajčatová polévka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pórek
  • 500 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1000 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1881 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 1622.4 mg
  • Vláknina 7597.5 mg
  • Vitamín A 7597.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na osminky, očištěné brambory a celer na kostičky, pórek na tenká kolečka. Vývar z kostí přivedeme k varu, nasypeme do něj celer a brambory, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Nyní přidáme pórek a rajčata, chvilku povaříme, ne dlouho, aby se rajčata nerozpadla a ihned podáváme.

  • 2

    Každý strávník si může polévku zjemnit kouskem másla.

Komentáře k receptu