Zapečený kaviár se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Citrony
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 30 g Kaviár
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 264 mg
  • Draslík 112.4 mg
  • Vláknina 1317.5 mg
  • Vitamín A 1317.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí smetany vmícháme strouhanku, dobře promícháme a necháme chladnout. Do trochu vychladlé smetany se strouhankou přimícháme kaviár, vejce a posekanou petrželku. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme do ní kaviárovou hmotu, zakapeme máslem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Vychladlý zapečený kaviár naporcujeme na dezertní talířky a podáváme s osminkou citronu.

Komentáře k receptu