Krupková kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Skořice mletá
  • 200 g Krupky trhané
  • 20 g Cukr moučkový
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1000 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 186.2 mg
  • Vláknina 5310 mg
  • Vitamín A 5310 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky dobře propláchneme a nasypeme do hrnce. Zalijeme pivem, přidáme cukr, skořici a přivedeme k varu. Za občasného míchání krupky pozvolna rozvaříme na kaši. Jak se bude tekutina odpařovat, podlijeme mlékem. Jakmile rozvaříme krupky na kaši, přidáme máslo a odstavíme. Máme-li v kaši ještě hrudky, můžeme ji rozmixovat.

  • 2

    Porce krupkové kaše na talíři posypeme cukrem se skořicí a pokapeme máslem.

Komentáře k receptu