Pikantní krupková kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 300 g Krupky trhané
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 382.5 mg
  • Vláknina 5100 mg
  • Vitamín A 5100 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky spaříme vroucí vodou a potom je v osolené vodě uvaříme doměkka a scedíme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka, přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme, až krupky změknou. Před koncem vaření vmícháme cukr.

  • 2

    Kaši rozdělíme na talíře, omastíme rozpuštěným máslem a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu