Fussili s chřestovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Chřest bílý
  • 250 g Krůtí prsa
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 77.6 mg
  • Draslík 735 mg
  • Vláknina 18505.2 mg
  • Vitamín A 18505.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente.

  • 2

    Očistíme chřest, dolní třetinu oloupeme a rovněž uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém másle. Poté přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a zvolna asi 10minut povaříme.

  • 3

    Krůtí prsa uvaříme, nakrájíme na nudličky, chřest nakrájíme na kousky, přimícháme k rajčatové směsi a dochutíme pepřem a bylinkami.

  • 4

    Omáčku podáváme k připraveným těstovinám.

Komentáře k receptu