Brambory plněné masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Strouhanka
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 1236.8 mg
  • Vláknina 13601 mg
  • Vitamín A 13601 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a na jedné straně je trochu skrojíme, aby lépe stály v pekáčku. Vybíráme brambory podobné velikosti. Vršek každé brambory seřízneme a dužinu vydlabeme či vykrojíme.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a smícháme s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou petrželí a strouhankou.

  • 3

    Vydlabané brambory naplníme masovou směsí a vždy přiklopíme skrojkem. Každou bramboru omotáme plátkem slaniny a položíme do máslem vymazaného pekáčku.

  • 4

    Pečeme 75 minut při 200°C.

Komentáře k receptu