Polévka petrželová jemná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 2 g Česnek
  • 10 g Pažitka
  • 750 g Petržel kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.8 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 41.1 mg
  • Draslík 749.8 mg
  • Vláknina 8827.2 mg
  • Vitamín A 8827.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 168.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou petržel, česnek a asi tři minuty mícháme, pak zmírníme teplotu pomalu přiléváme vývar a za občasného míchání přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit, až je petržel měkká.

  • 2

    Poté polévku rozmixujeme, vlijeme rozšlehané vejce s mlékem a ještě asi dvě minuty znovu povaříme.

  • 3

    Nalijeme na talíře a ozdobíme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu