Tykvová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 600 g Tykev
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Víno bílé
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 1683.4 mg
  • Vláknina 13561 mg
  • Vitamín A 13561 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev rozkrojíme, vyjmeme dužinu a rozmixujeme ji.

  • 2

    Česnek oloupeme, nasekáme najemno a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a přidáme tykvovou dužinu. Zvolna asi 5min provaříme.

  • 3

    Poté vmícháme nasekané bylinky, dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omáčka je vhodná k vřeténkům fusilli.

Komentáře k receptu