Zapékané lilky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 800 g Lilek
  • 250 g Rajčata
  • 6 g Petržel - nať
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 80 ml Olej olivový
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 714.1 mg
  • Vláknina 17325.5 mg
  • Vitamín A 17325.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, odkrojíme tuhé konce, poté podélně nakrájíme, prokrajujeme do konce jen na jedné straně. Dobře osolíme a necháme odkapat přebytečnou vodu.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Obojí osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Rajčata omyjeme a pokrájíme na 5 mm silná kolečka. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Polovinu cibule s česnekem přendáme na dno zapékací mísy vymazané olejem. Jednotlivé plátu vějířů z lilků proložíme plátky rajčat a přendáme na cibuli do zapékací mísy. Posypeme zbytkem cibule s česnekem.

  • 5

    Bylinky nakrájíme na drobno a posypeme jimi lilky. Osolíme a opepříme.

  • 6

    Zapékací mísu zakryjeme alobalem a pečeme 15 minut při 230 °C, poté teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě 75 minut.

Komentáře k receptu