Smažené domácí hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Brambory
  • 2500 ml Olej slunečnicový
  • 6 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3799 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 417 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 826 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 171.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na 6 mm silná kolečka, ta rozkrájíme na jednotlivé hranolky.

  • 2

    Hranolky opláchneme pod vodou. Necháme okapat a osušíme ještě papírovým ubrouskem.

  • 3

    Olej rozehřejeme ve fritovacím hrnci na 140 °C a 10 minut v něm necháme hranolky smažit.Poté vyjmeme, necháme okapat.

  • 4

    Teplotu oleje zvýšíme na 185 °C a hranolky necháme ještě 2 minuty smažit.

  • 5

    Usmažené hranolky necháme opět okapat, poté osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu