Domácí smažené hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 2 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 48 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 344.2 mg
  • Vláknina 4166.7 mg
  • Vitamín A 4166.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme je na hranolky o šířce 1 cm a přibližně 5 cm dlouhé. Připravené hranolky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, potom je namočíme opět do studené vody a odložíme na 30 minut do ledničky.

  • 2

    Hranolky vyjmeme z lednice, scedíme je, vysypeme na čistou utěrku a důkladně osušíme.

  • 3

    Fritovací hrnec nastavíme na vysokou teplotu, hranolky z utěrky vysypeme do síťky, kterou ponoříme do rozpáleného oleje, smažíme přibližně 5 minut. Záleží to na velikosti nakrájených hranolek.

  • 4

    Potom je vysypeme se síťky a hned rozdělujeme na talíře. Solíme hned po smažení a před podáváním.

Komentáře k receptu