Kachní bujon s tortellini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tortellini se šunkou
  • 200 g Celer bulvový
  • 150 g Játra kuřecí
  • 150 g Kuřecí srdíčka
  • 150 g Žaludky drůbeží
  • 200 g Kapusta růžičková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 dl Víno červené
  • 8 dl Voda pitná
  • 1 kg Kachna mražená
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 3 polévková lžíce Husí sádlo
  • 1 polévková lžíce Nové koření celé
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1440 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 285 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 195.4 mg
  • Draslík 840.2 mg
  • Vláknina 17300 mg
  • Vitamín A 17300 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a přidáme do 1 litru kachního bujonu.

  • 2

    Když přijde bujon k varu, přimícháme sůl, pepř, tortellini plněné masem a pomalu vaříme přibližně 15 minut.

  • 3

    Polévku podáváme s omytou, drobně pokrájenou řeřichou.

  • 4

    Bujon z kachny [29086]:

  • 5

    Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.

  • 6

    Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

  • 7

    Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

  • 8

    Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

  • 9

    Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

  • 10

    Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Komentáře k receptu