Drobenkový koláč s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Broskve
  • 250 g Višně
  • 60 g Cukr třtinový
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 60 g Ořechy lískové
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 781.3 mg
  • Vláknina 16525.5 mg
  • Vitamín A 16525.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.2 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Broskve a višně zbavíme pecek. Broskve nakrájíme na plátky, společně s višněmi dáme do zapékací mísy. Vymačkáme šťávu z pomerančů, smícháme ji s nastrouhaným zázvorem, medem, škrobem a přimícháme do ovoce. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.

  • 2

    Cukr, mouku, oříšky, vločky másla prohněteme na drobenku, kterou rozložíme na ovoce a vložíme zpátky do trouby. Pečeme ještě dalších 30 minut.

Komentáře k receptu