Drobenkový koláč s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Kompot hruškový
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 215 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr krupice
  • 45 g Cukr krupice
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 196.4 mg
  • Draslík 99.9 mg
  • Vláknina 6701.2 mg
  • Vitamín A 6701.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sypkou náplň promícháme cukr se skořicí. V misce promícháme metlou žloutky a smetanu, až se dobře spojí, zakryjeme a dáme do lednice.

  • 2

    Mouku smícháme s cukrem, solí, kousky másla a hněteme, až bude směs jako drobenka. Rukou směs upěchujeme ke dnu a stěnám zapékací formy o průměru 25 cm.

  • 3

    Půlky hrušek z kompotu necháme okapat, osušíme a nakrájíme na plátky. Volně je rozložíme do formy a posypeme sypkou náplní. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 5 minut, až se cukr rozpustí, potom ho zalijeme smetanou se žloutky. Pečeme ještě asi 30 minut, až je povrch koláče zlatavý. Podáváme teplý nebo studený.

Komentáře k receptu