Marinované hovězí s chilli jablečnou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 plátek Slanina vepřová
  • 2 kg Hovězí plec
  • 0.5 hrnek Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1052 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 136 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 386.3 mg
  • Draslík 1923.6 mg
  • Vláknina 3012.5 mg
  • Vitamín A 3012.5 mg
  • Vitamín B6 3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme sójovou omáčku, třtinový cukr, mletý zázvor, vinný ocet, rozetřený česnek a rajčatový protlak. V hovězí pečeni vytvoříme nožem kapsu. Maso vložíme do velké nádoby, potřeme marinádou. Zakryjeme a v chladu necháme marinovat do druhého dne.

  • 2

    Nádivku připravíme tak, že v malé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, krátce orestujeme. Přidáme nasekané chilli papričky, jablko i se slupkou nakrájené na kostky, dobře promícháme a cca 3 minuty osmažíme. Necháme vychladnout. Poté nádivku vložíme do kapsy masa a uzavřeme špejlí. Maso zabalíme do alobalu, vložíme do pečící nádoby s víkem.

  • 3

    Zakrytý barbecue gril rozehřejeme na střední teplotu. Do výšky cca 2,5 cm umístíme mřížku. Položíme nádobu s masem a pečeme cca 50 minut. Poté odklopíme a za průběžného potírání marinádou pečeme ještě cca 40 minut.

  • 4

    Hotové maso necháme zabalené 15 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu