Lepkavý mrkvový dort s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 185 g Mrkev kořen
  • 185 g Samokypřicí mouka
  • 440 g Kompot broskvový
  • 250 ml Cukr třtinový
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 93.6 mg
  • Vláknina 2683.9 mg
  • Vitamín A 2683.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku se sodou. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekané broskve a promícháme. Zvlášť v misce ušleháme do hustého krému hnědý cukr s olejem a vejci. Směs přidáme do těsta. Přemístíme do vymazané dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 45 min. Dort je hotový, když se těsto přestane lepit na špejli.

  • 2

    Mezitím si připravíme sirup. V kastrůlku zahříváme za stálého míchání broskvovou šťávu s cukrem, koňakem a mletým zázvorem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a na mírném ohni mícháme asi 5 min. do zhoutnutí.

  • 3

    Dort vyklopíme z formy, přelijeme horkým sirupem a podáváme ještě teplý.

Komentáře k receptu