Čekanka na slanině
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1430 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 471.9 mg
- Vláknina 10505.5 mg
- Vitamín A 10505.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo, slaninu na tenké plátky. 
- 
                                2Pekáček vysteleme plátky slaniny, přidáme čekanku, posypeme solí, pepřem, mletým muškátem, podlijeme vývarem, navrch položíme zbylé plátky slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Po 15 minutách přidáme lžíci másla a zalijeme bešamelem. Zvolna dopečeme. 
- 
                                3Podáváme jako přílohu k masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        