Zapečená čekanka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Anglická slanina
  • 800 g Čekanka
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Omáčka bešamelová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1266 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 1105 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 113.5 mg
  • Draslík 709.8 mg
  • Vláknina 12928.8 mg
  • Vitamín A 12928.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku omyjeme, očistíme a seřízneme spodní část. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Petržel omyjeme a nasekáme. Ementál nastrouháme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a čekanku v ní blanšírujeme 8 minut. Poté vyndáme a necháme okapat.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní čekanku, osolíme a opepříme. Na čekanku rozložíme jarní cibulku, slaninu a polovinu petrželky. Vše přelijeme bešamelovou omáčkou a posypeme zbytkem petrželky a nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu