Vepřové dělové koule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Strouhanka
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 675.6 mg
  • Vláknina 3996.8 mg
  • Vitamín A 3996.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpracujeme mleté maso, strouhanku, nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř.

  • 2

    Směs tvarujeme do kuliček velikosti vlašského ořechu. Pečeme na oleji ze všech stran, potom přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 20 minut.

  • 3

    Sekaná rajčata v konzervě, prolisovaný česnek a lžíci nasekané petrželky povaříme, necháme vychladnout a podáváme k masovým kuličkám.

Komentáře k receptu