Zapečené dýně s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Telecí maso mleté
  • 400 g Dýně
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 100 g Strouhanka
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 188.2 mg
  • Draslík 421.3 mg
  • Vláknina 1982 mg
  • Vitamín A 1982 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme dýni na kostičky a ještě chvíli restujeme. Do odstavené směsi přisypeme nasekaný kopr a promícháme. Na jiné pánvi orestujeme dohněda mleté maso, osolíme, opepříme. Zapékací sáčky obrátíme naruby, potřeme olejem a opět obrátíme. Vsypeme strouhanku a protřepeme, aby se přichytila na sáčku. Vložíme nejprve vrstvu mletého masa, na něj dýňovou směs a na závěr zalijeme rozšlehaným vejcem. Sáček zavážeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Komentáře k receptu