Polévka s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Krevety tygří
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 502.8 mg
  • Vláknina 6470.8 mg
  • Vitamín A 6470.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, přidáme krájená rajčata a přivedeme k varu. Povaříme cca 5 min na mírném ohni. Nasypeme krevety a vaříme dalších 5 min.

  • 2

    Ochutíme chilli kořením, solí, pepřem, nasekanou pažitkou a petrželkou.

Komentáře k receptu