Fazole v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 1 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 186.3 mg
- Vláknina 5168 mg
- Vitamín A 5168 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové zelí nakrájíme na nudličky a podlité vodou, osolené špetkou soli, pod poklicí dusíme, až je zelí měkké.
-
2
Fazole přebereme, propláchneme a necháme přes noc namočené. Poté vodu vyměníme a fazole vaříme, dokud nejsou měkké. Fazole slijeme, smícháme s udušeným zelím, kečupem, solí a podáváme ozdobené petrželovou natí.