Polévka se švestkami, zelím a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1.09 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 kg Fazole
  • 0.5 kg Zelí kysané
  • 0.5 kg Švestky sušené
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 649.9 mg
  • Vláknina 17329.8 mg
  • Vitamín A 17329.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme do vody a necháme přes noc nabobtnat.

  • 2

    Do jiné nádoby namočíme švestky a necháme je 30 minut namočené.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném 1 dl oleje osmahneme nakrájenou cibuli, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme fazolemi spolu s vodou, přiklopíme poklicí a necháme vařit 90 minut. K fazolím přidáme kysané zelí a vaříme dalších asi 15 minut.

  • 4

    Namočené švestky scedíme, vypeckujeme a přidáme je do hrnce, ve kterém vaříme fazole a zelí. Všechno spolu povaříme ještě 15 minut.

  • 5

    Na pánvičce rozehřejeme 1 dl oleje, přidáme mouku, uděláme zásmažku, kterou vsypeme do polévky a zahustíme ji.

  • 6

    Když máme všechny suroviny uvařené, polévku osolíme, opepříme, podle chuti přidáme cukr a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu