Zapékané křepelky s hroznovým vínem a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 175 mg
 - Draslík 925.6 mg
 - Vláknina 6289.8 mg
 - Vitamín A 6289.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pro výrobu následujícího receptu použijeme co největší brambory, které oloupeme a omyjeme. Vršky brambor seřízneme a vydlabeme dužinu.
 - 
                                2
Brambory přendáme do zapékací nádoby, potřeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                3
Křepelky vykucháme, omyjeme a dovnitř každé z nich dáme 3 kuličky hroznového vína.
 - 
                                4
Každou křepelku zabalíme do plátku šunky a uložíme je na vydlabané brambory. Přichytíme naostřenými špejlemi, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C 30 minut.
 - 
                                5
Pak přidáme do pekáče zbytek vína a pečeme ještě 15 minut. K vypečené šťávě přidáme 50 g másla, osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Křepelky podáváme přelité šťávou a s oblohou z pečených hroznů.