Bramborové špízy s krevetami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 2.22 g Máslo čerstvé
  • 12 ks Brambory
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 12 plátek Anglická slanina
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 1019.8 mg
  • Vláknina 13651.8 mg
  • Vitamín A 13651.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme, propláchneme, necháme vychladnout a oloupeme.

  • 2

    Každou krevetu zabalíme do 1 šalvějového lístku, každou bramboru do 1 plátku slaniny. Na každý špíz napichujeme střídavě krevety a brambory.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme máslo a špízy na něm smažíme po každé straně 8 minut. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu